Allerzielen in het Vondelpark

2 November 2018 18:30 - 20:30 Grote vijver

De grote vijver in het Vondelpark te Amsterdam, vol met drijvende lichtjes. Een gelegenheid om dierbaren die gemist worden te herdenken.

Iedereen is welkom om een brandend lichtje te water te laten, ter nagedachtenis van een bijzonder iemand. Honderden lichtjes midden in het park, toegankelijk en laagdrempelig. Met speciale briefjes en spulletjes voor de kinderen om hun bootje extra mooi mee te maken.

Kinderen

Als je zelf iemand heel erg mist en voor altijd weg van iemand bent, vind je het misschien fijn om een mooi lichtje te laten drijven op het water in het park. En dat een heleboel lichtjes samen laten zien hoeveel we kunnen denken aan degenen die we missen. En dat je niet de enige bent. Misschien wil je zelf een bloem meenemen of een klein briefje wat je op een drijvend bootje kan leggen. De bootjes en kaarsjes zijn er al.

Misschien staat er deze zondag wel heel veel wind, of regent het te hard om de bootjes goed te laten drijven. We hebben touwtjes om eraan vast te maken, zodat je het bootje ook weer uit de vijver kunt halen en mee kunt nemen voor thuis, om er dan een kaarsje in te branden.