Initiatief

We kunnen zo goed vieren in de stad! Feestjes, dineetjes op de stoep en vlaggetjes tussen de bomen. Allerzielen in het Vondelpark wil het leven vieren door ook zichtbaar te maken wie er gemist worden. Op een druk bezochte plek, midden in de stad en voor iedereen te zien of te bezoeken. Op een laagdrempelige manier, eenvoudig en zonder vaste rituelen. En het liefste mooi om te zien, omdat schoonheid zo troostend kan zijn. Met het loslaten van een bootje heeft iedereen zijn eigen gedachte er bij.

In 2019 is het de tiende keer dat er honderden mensen samenkomen rond de vijver op 2 november. Alle leeftijden en achtergronden door elkaar, die samen even stil staan bij hoe het was. En hopelijk maakt het het verdriet even wat zachter.

Allerzielen in het Vondelpark is een particulier initiatief en wordt met behulp van vele bevriende handen mogelijk gemaakt. Met dank aan het beheer van het Vondelpark, stadsdeel Zuid, het Odensehuis, Stichting 2ehands2ekans, de fotografen van de VrijwilligersAcademie (VCA), Nico van Duoplant en bovenal alle lieve helpers en trouwe, dappere bezoekers.

Allerzielen in het Vondelpark

De grote vijver in het Vondelpark te Amsterdam, vol met drijvende lichtjes. Iedereen is welkom om een bootje te water te laten voor iemand die je bent verloren. Honderden lichtjes die laten zien dat iemand missen ons allemaal raakt. Op 2 november, tussen 18:30 en 20:30.