Bootjes

De honderden bootjes worden zorgvuldig en stuk voor stuk in elkaar gezet. In delen worden de bootjes naar het park vervoerd en op de avond zelf wordt de bovenkant op de onderkant geplaatst. Hiervoor zijn de losse onderdelen door verschillende groepen Amsterdammers gemaakt. Door mensen die zin hebben om de handen uit de mouwen te steken, maar voor wie niet altijd passend werk te vinden is. Die veel meer kunnen en ook graag op waarde geschat worden. Het beplakken van de kaarsjes gebeurt al jaren door de participanten van het Odensehuis. En de geweldige helpers van stichting NAHst, mensen met niet aangeboren hersenletsel, maken onder andere de onderkanten van de bootjes gereed. Een aantal hele handige dames op leeftijd, die graag wat meer onder de mensen willen zijn, knutselden de bovenkanten in elkaar. Fantastich, gezellig werk en zoveel liefde zit er al in die bootjes.

Met veel plezier delen we de bootjes uit. Dat je ook gewoon zomaar iets mag krijgen, maakt het alleen maar extra bijzonder. Op een gegeven moment kunnen de bootjes wel gewoon op zijn. We kunnen er maar zoveel vantevoren maken en vervoeren naar het park. Daar vragen we een beetje begrip voor, ook om soms met de familie of gezin een bootje te delen. Mochten de bootjes op een bepaad moment op zijn, dan hebben we prachtige drijvende huisjes om een kaarsje op te zetten. Gelukkig laten trouwe bezoekers weten dat het zien van zoveel mooie lichtjes op de vijver ook al heel fijn is.

Allerzielen in het Vondelpark

De grote vijver in het Vondelpark te Amsterdam, vol met drijvende lichtjes. Iedereen is welkom om een bootje te water te laten voor iemand die je bent verloren. Honderden lichtjes die laten zien dat iemand missen ons allemaal raakt. Op 2 november, tussen 18:30 en 20:30.