Bezoekersinformatie

Iedereen, van alle leeftijden, is welkom. Allerzielen in het Vondelpark wil op op een mooie en laagdrempelige manier laten zien dat verlies onderdeel uitmaakt van het leven. En een gelegenheid bieden om iedereen die gemist wordt te herdenken, op ieders eigen manier. Alhoewel dezelfde datum als in de kerk wordt aangehouden, is er verder geen religieuze achtergrond of opzet.

Op 2 november worden de bootjes vanaf 18:30 uitgedeeld bij de tent langs de grote vijver. Er is een aparte tent waarin er op de bootjes, of op speciale briefjes, wat geschreven kan worden, en er zijn spulletjes om het bootje extra mee te versieren. Iedereen legt op zijn eigen moment en wijze het bootje op het water. Er is verder geen vast programma, alle bezoekers vullen het op hun eigen manier in. Er is prachtige achtergrondmuziek.

Weer

Een beetje regen houdt het evenement niet tegen. Storm en hele harde wind misschien wel. Houd dan aub de website in de gaten.

Locatie

De grote vijver (vaak met fontein) midden in het Vondelpark, Amsterdam, tussen het Blauwe theehuis en het Melkhuis in. Via de ingang in de Van Eeghenstraat, is de grote vijver direct te zien. Vanaf de hoofdingang van het Vondelpark op de Stadhouderskade is het ongeveer 5 minuten lopen, houd dan links aan.

Kosten

De drijflantaarns, kaarsen, bloemen en papiertjes worden gewoon uitgedeeld, een vergoeding of donatie is niet nodig. We geven het graag!

We vinden het wel fijn als er rekening gehouden wordt met de beperkte hoeveelheid bootjes die we naar het park kunnen vervoeren, zodat zoveel mogelijk bezoekers/families een bootje kunnen ontvangen.