Kinderen

Als je zelf iemand heel erg mist en voor altijd weg van iemand bent, vind je het misschien fijn om een mooi lichtje te laten drijven op het water in het park. En dat een heleboel lichtjes samen laten zien hoeveel we kunnen denken aan degenen die we missen. En dat je niet de enige bent. Misschien wil je zelf een bloem meenemen of een klein briefje wat je op een drijvend bootje kan leggen. De bootjes en kaarsjes zijn er al.

Misschien staat er wel heel veel wind, of regent het te hard om de bootjes goed te laten drijven. We hebben touwtjes om eraan vast te maken, zodat je het bootje ook weer uit de vijver kunt halen en mee kunt nemen voor thuis, om er dan een kaarsje in te branden.

En nu moet je gaan ervaren hoe je degene die je zo mist, bij je houdt in je hart en in je gedachten, zonder dat je degene nog vast kan pakken of kan zien. Dat is hartstikke moeilijk. Ik hoop dat je veel verhalen hebt om aan terug te denken (leuk en misschien minder leuk) en je ze kunt delen met iemand. Veel sterkte.