Wie of Wat mis Jij? - Vanaf 2022

‘ Wie of wat mis jij?’ is de vraag aan leerlingen van de bovenbouw van basisscholen rondom het Vondelpark, om een kort verhaal of gedicht te schrijven over wie of wat zij missen.

‘ Wie of wat mis jij?” wil een verdere bijdrage leveren aan het creëren van openheid rondom verlies. Door kinderen te stimuleren woorden te geven aan hun verlies of wat zij missen, laten we zien dat je hierin kunt delen en dat die openheid ruimte biedt aan de gevoelens die er zijn.

Het verlies en gemis van kinderen kan klein en groot zijn, ontroerend, geestig of intens verdrietig. Juist dat elk gemis er mag zijn en dat dat voor iedereen heel persoonlijk is, is van belang en mooi om zichtbaar te maken. ‘Wie of wat mis jij?’ geeft dan ook een mooie inkijk in de belevingswereld van de deelnemers en de rijkdom aan verschillen. Bij voldoende deelnemende scholen, is er de mogelijkheid om het werk van de kinderen in het Vondelpark tentoon te stellen.

Heb je interesse, ben je een leerkracht of aheb je andere vragen en ideeen? Ik hoor het graag, stuur me een berichtje via info@allerzieleninhetvondelpark.nl


Allerzielen in het Vondelpark

De grote vijver in het Vondelpark te Amsterdam, vol met drijvende lichtjes. Iedereen is welkom om een bootje te water te laten voor iemand die je bent verloren. Honderden lichtjes die laten zien dat iemand missen ons allemaal raakt. Op 2 november, tussen 18:00 en 20:30.