Allerzielen in het Vondelpark

2 November 2018 18:30 - 20:30 Grote vijver

De grote vijver in het Vondelpark te Amsterdam, vol met drijvende lichtjes. Een gelegenheid om dierbaren die gemist worden te herdenken.

Iedereen is welkom om een brandend lichtje te water te laten, ter nagedachtenis van een bijzonder iemand. Honderden lichtjes midden in het park, toegankelijk en laagdrempelig. Met speciale briefjes en spulletjes voor de kinderen om hun bootje extra mooi mee te maken.

Praktische informatie

Weersomstandigheden
Houd de website in de gaten op 2 november zelf, in principe houden we rekening met herfstweer. Bij zware storm  en heel veel regen zal het de vraag zijn of het door kan gaan. Neem een paraplu mee!
Bootjes

De honderden bootjes worden zorgvuldig en stuk voor stuk in elkaar gezet en we delen ze met heel veel plezier uit. Daar hoeft niets voor te worden betaald. Dat je ook gewoon zomaar iets mag krijgen, maakt het alleen maar extra bijzonder. En we spannen ons er zeer voor in om dat ook zo te kunnen houden.
Op een gegeven moment kunnen de bootjes wel gewoon op zijn. We kunnen er maar zoveel vantevoren maken en vervoeren naar het park. Daar vragen we een beetje begrip voor. Wanneer de bootjes bijna op zijn, mogen de kinderen eerst een bootje hebben. Mochten de bootjes op een bepaad moment op zijn, dan hebben we prachtige drijvende huisjes om een kaarsje op te zetten. Gelukkig laten trouwe bezoekers weten dat het zien van zoveel mooie lichtjes op de vijver ook al heel fijn is.

Kosten
De drijflantaarns, kaarsen, bloemen en papiertjes worden gewoon uitgedeeld, een vergoeding of donatie is niet nodig. Allerzielen in het Vondelpark is een particulier initiatief.
Mocht je echt iets willen doen, dan stel ik een berichtje in het gastenboek zeer op prijs. of, mocht je heel veel bloemen hebben die we op 2 november zouden mogen gebruiken, dan zouden we daar heel erg mee geholpen zijn.
Route
De grote vijver (in de zomer met fontein) in het Vondelpark is gemakkelijk te bereiken bij de ingang van het park in de Van Eeghenstraat. De grote vijver bevindt zich vlakbij het Melkhuisje aan de ene kant en het Blauwe Theehuis aan de andere kant.
Met openbaar vervoer; Tram 2 vanaf Centraal Station, uitstappen bij halte Cornelis Schuytstraat.  Loop richting het park (komend vanaf Centraal Station is dat op de genoemde straten naar rechts).  Uitkomend op de Van Eeghenstraat loop je naar rechts. Aan je linkerhand zie je de ingang naar het Vondelpark. De grote vijver bevindt schuin links voor je.

Veiligheid
Herdenken doet iedereen op zijn eigen manier en ‘Allerzielen in het Vondelpark’ wil dat graag stimuleren. Wanneer je zelf graag iets mee wilt nemen wat voor jou bijdraagt aan ‘Allerzielen’, dan is dat alleen maar mooi.
Met betrekking tot het gebruik van vuur, hebben we goede afspraken gemaakt met de gemeente en die zijn met betrekking tot de veiligheid, belangrijk. Deze afspraken hebben betrekking op het aantal vuurkorven, het gebruik van vuur in zijn algemeenheid evenals de wijze waarop en welke materialen in de vijver te water mogen worden gelaten. In vuurkorven, kaarsen en drijflantaarns wordt voorzien en enig ander open vuur is niet toegestaan.