Allerzielen in het Vondelpark

2 November 2018 18:30 - 20:30 Grote vijver

De grote vijver in het Vondelpark te Amsterdam, vol met drijvende lichtjes. Een gelegenheid om dierbaren die gemist worden te herdenken.

Iedereen is welkom om een brandend lichtje te water te laten, ter nagedachtenis van een bijzonder iemand. Honderden lichtjes midden in het park, toegankelijk en laagdrempelig. Met speciale briefjes en spulletjes voor de kinderen om hun bootje extra mooi mee te maken.

Bootjes

De bootjes, gemaakt van palmblad(servies), calqueerpapier en veel dubbelzijdig tape, worden met de hand gemaakt en stuk voor stuk in elkaar gezet.

Dit jaar hebben wederom verschillende Amsterdammers mee geholpen. Het Odensehuis (zie www.odensehuis.nl) is een inloophuis voor mensen met dementie en op 2 middagen heeft de hele groep honderden kaarsen beplakt. 

De dames van de ‘ winkel van de buurt’  (zie www.winkelvandebuurt.nl) waar het ondernemerschap van vrouwen uit de buurt wordt gestimuleerd), hebben met hun handige handen (soms van 83 jaar oud) de 1000 bovenkantjes van de bootjes gemaakt. Verschillende bezoekers van de kunstwerkplaats hebben mee geholpen met vouwen. Daarnaast heeft een groep jonge mannen die op weg zijn naar werk, alle palmblad schalatjes beplakt.

Elk bootje is dus door verschillende handen, met verschillende achtergronden, in elkaar gezet, met veel aandacht en plezier.